Д-р Анна Богданова е акушер-гинеколог и специалист по фетална медицина.

„Ваксинирах се. Не съм се замисляла. Науката е това, което ни води и въобще не е ставало въпрос дали, а по-скоро „кога“, каза в студиото на „120 минути“ д-р Анна Богданова, лекар на годината според „Българския пациентски форум“, който всяка година връчва наградите „Даниела Сеизова“.

Д-р Анна Богданова е акушер-гинеколог и специалист по фетална медицина. Казва, че по-хубаво от раждането на нов живот няма, особено в пандемията.

„Последната година беше много трудна, защото трябваше да се научим да се уповаваме един на друг и да работим като екип. Това е съществено важно“, казва тя.

През последната година акушер-гинеколозите са се превърнали и в психолози, казва д-р Богданова. „Стараем се да поддържаме атмосферата по-ведра“, допълва тя.

„Носиш отговорност да бъдеш и добър професионалист, и добър човек, и приятел, и колега, и да съдействаш с каквото можеш и когато можеш, но предизвикателството ни прави по-добри и по-умели“, казва тя.

Д-р Богданова казва, че за последната година е научила за себе си, че може да бъде много търпелива. „Научих също, че семейството е това, което ти дава опора и сила. Научих, че приятелите остават приятели и са до теб, както и че екипността и взаимното уважение са много важни“, допълва тя.

Вижте видеото ТУК