Find us on facebook! Find us on twitter!

Този екип освен , че успя да ми вдъхне кураж и увереност, успя да ме убеди в това, че във всеки момент човек трябва да е силен и да не се отчайва от трудностти.


Този екип освен , че успя да ми вдъхне кураж и увереност, успя да ме убеди в това, че във всеки момент човек трябва да е силен и да не се отчайва от трудностти.

МЦ „Св. Петка” ми беше препоръчан, когато трябваше да се проследи моята втора бременност в началото на 2014г.

Изплашена от неизвестността, от многото рискове / напреднала възраст –тогава бях на 40;  тежка първа бременност , завършила с прееклампсия и преждевременно раждане на недоносено бебе, тежащо едва 1,480 кг. ; тежък билиарен перитонит с множество сраствания и дълъг 6-месечен възстановителен период /, пристъпих прага на това място с пълното съзнание, че в следващите 9 месеца с мен и с бебето в мен може да се случи в-с-и-ч-к-о. Опитвах се да не мисля лоши неща, но мислите ми напираха все по- объркани и все по- тревожни.

За мое голямо щастие бях посрещната от едни ведри, усмихнати и най-вече спокойни хора. Този екип освен , че успя да ми вдъхне кураж и увереност, успя да ме убеди в това, че във всеки момент човек трябва да е силен и да не се отчайва от трудностти.

Бременността ми беше проследена много внимателно, с контролни  преглени два пъти месечно, с назначаване на всички необходими допълнителни изследвания и консултации , но най- вече с необходимата доза успокоение за мен, близките ми и естествено за бъдещото бебе .Така стана възможно, въпреки всички рискове, проблеми и съмнения , в края на тези девет месеца да се появи моето второ момиченце.Благодарността ми към всички тях е,  и винаги ще бъде безкрайна! На всичките си приятелки и познати съм препоръчала този център, а и винаги при необходимост отново бих се обърнала към тях за помощ.

Разбира се има и някои неуредици , свързани с организацията на работата. Разбирам , че интереса към този център е голям и пациентите са наистина много и затова доста често не се спазваха часовете да преглед и се налагаше да се чака доста. Но съгласете се, че жените в това състояние не винаги са разбиращи и търпеливи, и не винаги в състояние да седят  или стят дълго в една и съща поза! Е, сигурна съм, че тези проблеми много скоро ще бъдат решени.


Росица Христова, гр. София

Назад