• Женска консултация

Специализирана женска консултация в Оскар

Оскар Клиник има над 20 години опит в специализираната женска консултация. Проследяването на бременността и контролът на всички рискове преди и по време на бременност е наша мисия. Специалистите ни провеждат цялостно консултиране на бъдещите майки с всички необходими за спокойното очакване на рожбите Ви изследвания благодарение на високата ни квалификация и достъпът до комплексния авангард от всички водещи методи на майчино-феталната медицина.

Специализираната женската консултация в Оскар Клиник е цялостно проследяване на бременността, което при нас започва от прегледа за установяване на бременност. Тя се извършва от опитни и утвърдени акушер-гинеколози от момента на регистрация до нейния завършек, както и първите 40 дни след раждането. Имате възможност да изберете кой от тях да води Вашата женска консултация от нашия екип.

За последните 5 години при нас са проследени 1037 многоплодни бременности, средната възраст на бъдещите майки е 31 години, а ражданията без усложнения на нашите пациентки с плацентарни нарушения /вкл. прееклампсия/ са над 97%.

Какво представлява специализираната женска консултация в Оскар

По време на прегледа за установяване на бременност в Оскар Клиник се извършва цялостен и обстоен преглед на бъдещата майка. Този преглед включва ехография, измерване на таза, телесното тегло и лабораторни изследвания. В този момент задължително правим изследване и за регистриране на кръвната група на бременната жена. Когато резултатите в първия триместър, в това число на кръвната захар и уреята от кръвните изследвания, са в референтните граници /изследванията са в норма/, следващата визита на бъдещата майка се планира след 1 месец. На този преглед акушер-гинекологът Ви ще Ви информира и кога да бъде извършен скринингът през първия триместър от бременността, за който майчино-феталните специалисти от Оскар имат най-голям опит в страната ни.

woman consultation
През второто тримесечие на бременността

посещенията в специализираната женска консултация се планират през 4 седмици, като проследяващият Ви лекар ще Ви информира и насочи за фетална морфология и фетална ехокардиография.

По време на последното тримесечие на бременността

посещенията в специализираната женска консултация стават по-чести. Тук бъдещата майка преминава цялостни лабораторни изследвания, стриктно изследване на кръвното налягане, проследяването включва контрол на оттоци по крайниците и белтък в урината. В този триместър от бременността наблюдаващият АГ специалист извършва цялостна преценка на състоянието на жената – съотношението на размерите на плода спрямо таза и коментира с бъдещата майка подготовката и за раждането.


Масажи за бременни жени и процедури за възстановяване след раждане


Оскар Клиник вече предлага специализирани услуги от кинезитерапевт с богат опит в масажите по време на бременността, както и за възстановяване на тонуса и добрата форма на майката след раждане.

По време на бременността

Процедурите включват

Релаксиращ масаж с магнезиeво олио на цялото тяло

Частичен терапетвичен масаж в областта на гърба, врата и раменете

Частичен терапетвичен масаж на долни крайници

Криогрижа за тежки и изморени крака

Частичен антистрии масаж на долната част на тялото

Апаратни процедури

След раждане

Transion – отслабване и стягане (долна част на тялото)

Linfogei – лимфен дренаж

Isogei – стягане на корем

Body System – антицелулитна програма

Мануална терапия

След раждане

Класически масаж

Ароматен масаж

Лечебен масаж с мануална терапия

Антицелулитна и отслабваща мануална терапия

Нашето кредо е Вашата бременност да бъде спокойна и да приключи на термина си със здрава и пълноценна за новия живот рожба!
Ние работим за Оскар и поставяме под стриктен контрол всички рискове преди, по време и след бременността!